Over

Lieu de Inspiration

Bureaux

Op deze pagina’s krijgt u toegang tot Welingelichte inlichtingen van Freelance journalist, docent Geschiedenis en Aardrijkskunde Daan Diederiks.

De naam Welingelicht Unlimited voor deze Blog heeft een geschiedenis.

Deze begint in het media seizoen 2007/2008. Ik maakte toen samen met Paul Steenhuis voor het NRC- Handelsblad een wekelijkse podcast.

Ik benaderde Paul met het idee een podcast te maken, die er wel iets in zag. Wat ons voor ogen stond was een programma in de traditie van Welingelichte Kringen. Het legendarische radioprogramma van de VPRO dat iedere vrijdag middag werd uitgezonden vanuit Arti.

Een van de namen die wij als optie zagen was Welingelicht Unlimited, dat ik prompt als internet adres vastlegde. Het werd uiteindelijk nrc.fm en de opname plek was Felix Meritis.

Voor het webadres betaal ik nog ieder jaar mijn abonnementsgeld. Zo ook zojuist. Het is zonde om de naam zo maar op de plank te laten liggen en er niets mee te doen.

Daarbij komt dat mijn geliefde project The Amsterdam Post in de loop van de tijd geëvolueerd is naar een volledig Engelstalige site, waar de Nederlandse politieke berichten in het Engels centraal staan.

Ik wil mij ook weer in het Nederlands uiten. Bij deze voor de komende tijd….

Daan Diederiks

Om contact op te nemen over artikelen of het geven van een Freelance opdracht, is het onderstaande formulier te gebruiken.