Protest over Markt Hallen brug

Bewoners van de van Rappardstraat en de Visseringstraat protesteerden afgelopen woensdag 20 april tegen de aanleg van een fiets- en loopbrug over het oostelijk handelskanaal naar het nieuw te ontwikkelen terrein van de markt hallen.
Aanwezig waren verschillende betrokken bewoners en enkele deel- raadsleden van deelraad West.

Volgens het stadsdeel is de verbinding om twee redenen noodzakelijk. Ten eertste verbindt het het nieuw te ontwikkelen hoogwaardige openbare markthallen terrein met de rest van de stad en komt er ook een verbinding tussen de Staatsliedenbuurt en Amsterdam- West tot stand voor langzaam verkeer.

De bezwaren van de bewoners concentreren zich met name op het verstoren van de rust in de van Rappardstraat. Met name het toenemende brommer verkeer baart de bewoners zorgen.

De besloten en rustige hoek in de stad wordt zo ineens onderdeel van een doorgaandverkeersroute, die voor de bewoners en woonboten niet aantrekkelijk is. De vrees bestaat dat de brug voornamelijk een extra vluchtroute is voor kleine criminelen die in de buurt nogal eens inbreken in boten en appartementen.

 0 

No comments yet.

Leave a Reply