Getouwtrek begonnen

Het getouwtrek is nu echt begonnen. Wie spreekt met wie, rechtstreeks, of via de informateur? Wie durft er met Wilders rond de tafel? En wie wijst Wilders en de PVV definitief de deur? Of weet Wilders het zo te spelen dat hij de verongelijkte politicus kan spelen die door de “gevestigde elite” afgewezen wordt? En is dat niet zijn verborgen agenda om na vervroegde verkiezingen met 40 zetels terug te komen?

De VVD, Mark Rutte, praat met Wilders, PVV.

Het CDA weigert bij monde van Maxime Verhagen rechtstreeks met Wilders aan tafel te zitten. De CDA achterban mort. Na het verlies willen zij ook niet nog een keer met de PVV verbonden worden.

Eerste Kamer fractie voorzitter Werner zegt het duidelijk: “Wij als CDA gaan niet met de PVV samenwerken.”

Rutte gaat niet in op ieder nieuw nieuwsfeitje.

Feit is dat ook op lokaal niveau CDA raadsleden fel tegen samenwerking met de PVV zijn. Vooral zijn standpunt; “Etnische registratie van iedereen. Inclusief vermelding van ‘Antiliaan’.”, stuit op nogal veel weerstand. Verhagen kan op groot verzet uit de achterban rekenen, ookal gaat hij samenwerken uit “landsbelang”. De wonden bij het CDA zijn nog te diep. 0 

No comments yet.

Leave a Reply