Verkiezingen 2010 Politieke streken (1)

De verkiezingen komen op stoom. Het mooiste bewijs hiervoor zijn alle “politieke streken” die links en rechts geleverd worden.

Kwesties die uitgemolken worden door de pers om alle hoofdrolspelers het vuur aan de schenen te leggen.

Een lijstje streken:

1) Netwerk flikt Rutte een kunstje door beleidsvoornemens selectief te interpreteren en daar een huilende bijstandsmoeder bij te zoeken.

Rutte wordt oprecht boos en draait de zaken om door juist enige misverstanden rondom VVD imago op te ruimen.

Verlies VVD: Bijstandtrekkers stemmen nu zeker niet op VVD, maar deden dat toch al niet.

Winst: Het is voor de overige kiezers duidelijk dat de VVD serieus Nederland weer in beweging wil brengen door iedereen die op staatskosten leeft op een faire wijze aan te pakken.

2) Voormalig minister van Financiën Zalm meldt tussen neus en lippen door dat de bank die hij nu leidt, de ABN Amro, die door PvdA minister van Financiën is opgekocht met de belofte van winst op termijn, nooit winst zal opleveren.

De Bank is gekocht voor 30 miljard en zal hoogst waarschijnlijk de schatkist een verlies van zo’n 10 miljard op leveren.

Slachtoffer: PvdA’er Bos in bijzonder en PvdA in het algemeen.

3) De VVD van Mark Rutte blijft maar stijgen in de peilingen. Het CDA en de PvdA glijden langzaam weg. Vooral het wegglijden van de PvdA van Job Cohen wordt met veel leedvermaak door jan en alleman becommentarieerd. Vooral het optreden van Cohen bij de debatten is reden tot verbazing, vergoelijking en leedvermaak.

De aanvankelijke winst van de PvdA na het aftreden van Bos is als “euro’s bij de ABN Amro” weg gesmolten.

Het idee daat het voor Cohen een soort “Veni, vidi, vici” zou worden bleek een grote misrekening.

Er zijn voor de PvdA nog twee weken te gaan en zij zullen toch echt een formule moeten bedenken om kiezers van de SP en Groen-Links te trekken. VVD stemmers zullen ze nauwelijks bereiken.

4) Kleine kwestie is de uitglijder van Balkenende in het debat tegenover een journaliste van RTL, door te zeggen: “U kijkt zo lief.”

Bijna vergelijkbaar met Browns uitglijder alleen brandde Brown een gewone vrouw af, na haar op straat gesproken te hebben. Balkenende dacht leuk te doen, maar streek vrouwen met stereotiep mannen gedrag tegen de haren.

Verlies CDA: Vrouwelijke kiezers die hier gevoelig voor zijn.

Winst: Oudere mannen die in hun dagelijks leven dit soort misstappen regelmatig maken, maar daarvoor nooit de deksel op de neus krijgen.

Tip: Rainbow Pockets heeft een handige bundeling van alle politieke programma’s uit gegeven. Voor 12,50 in de boekhandel. De komende vier jaar een handig naslagwerk bij de hand. Uigeverij wil hier een traditie van gaan maken. Heel goed plan. 0 

No comments yet.

Leave a Reply