Amsterdams filmfestival IDFA van start

IDFA Journaal |

et International Documentary Filmfestival Amsterdam is afgelopen weekeinde rond het Leidseplein van start gegaan en duurt nog tot en met zondag 4 december.

In de 7 zalen van het City theater, de Calypso, Cinerama en de twee zalen van het Filmmuseum in het Vondelpark zijn de komende week nog zo´n 2.000 documentaires te zien. Er zijn de eerste films te zien van beroemdheden als Raymond Depardon, aan wiens films speciale aandacht wordt besteed, Victor Kossakovsky, Nick Broomfield en Werner Herzog. Daarnaast is er herontdekt werk van Joris Ivens, waarin hij portretten maakte van vakbondswerk van voor WOII. Er zijn oorlogs documentaires van Frank Capra en er wordt in het bijzonder aandacht besteed aan Newsreel films uit de oorlog.

Daarnaast is er heel veel recent werk over Irak, Soedan en Vrouwen handel. Behalve deze zware onderwerpen is er ook lichter cultureel werk te bewondereden, zoals bijvoorbeeld portretten van Bob Dylan door Jos de Putter en Martin Scorcese.

Op het internet zijn veel films te volgen via het VPRO kanaal www.hollanddoc.nl.

No comments yet.

Leave a Reply