Bos spreekt Balkenende over Irak missie

Oppositieleider Wouter Bos sprak vandaag ruim een half uur met premier Balkenende over verlenging van de militaire missie in Irak.

Balkenende gaf Bos te kennen dat hij “serieus geintresseerd” was in steun van de PvdA, aldus Bos vlakna afloop. Bos voegde eraan toe dat hij geen beloftes in het Torentje doet, maar alleen in een openbaar debat.

De kans dat hij de regering volgt bij het besluit de militaire missie in Irak te verlengen is er niet groter op geworden.

Bos heeft de premier de zorgen van de PvdA overgebracht. Hij heeft de premier niets beloofd, wel heeft hij enkele vragen naar voren geschoven. Vragen over de veiligheid van de troepen, de deelname van arabische staten, de behandeling van krijgsgevangenen en de commandostructuur.

Volgens Bos zijn er nog veel vragen en daarom neemt de PvdA de tijd om rustig een besluit te nemen, maar eerst wacht hij een besluit van het kabinet af.

De regeringsfracties van CDA, VVD en D66 hebben al hun steun voor een verlenging uitgesproken. Boris Dittrich als laatste na de VN Veiligheids Raad resolutie van afgelopen dinsdag. 0 

No comments yet.

Leave a Reply